dimarts, 26 d’abril del 2011

Adora Svitak: Què poden aprendre els adults dels nens

Sobre la participació dels infants en la societat...

Hem de ser conscients i no subestimar allò que ens aporten els infants, valorar les seves idees, els seus raonaments i no subestimar els nostres pensaments.
No tanquem les portes a la imaginació, la creativitat... Els adults, com diu l'Adora, hauríem de començar a aprendre dels nens, on l'ensenyament no fos únicament d'adult a infant sinó de forma recíproca així com les actituds.

És necessari crear oportunitats pels infants, on tinguin paraula, opinió, drets, on sobretot, els escoltem perquè són el futur... I si no, mireu aquest vídeo...a mi m'ha convençut!


dimarts, 19 d’abril del 2011

El Model Pedagògic CAIT

Arrel d'una lectura que he fet sobre el El Model Pedagògic CAIT redactat pel CEIP Jacint Verdaguer, he creat un PREZI on es recullen els aspectes més rellevants d'aquesta lectura, la qual ajuda a aprofundir en la concepció teòrica de l'aprenentatge basat en Internet. És molt interessant, fa un profund raonament sobre l'aprenentatge constructivista amb totes les possibilitats que ens pot oferir la xarxa.
Us recomano que feu una ullada!



dimarts, 12 d’abril del 2011

Biblioteques i Enciclopèdies on-line

Les Biblioteques i les Enciclopèdies ja és ben clar que viuran sepre a la xarxa, un bon exemple d'aquestes són:

Google Book Search, Europeana.eu i ara la Unesco acaba de presentar a París la Biblioteca Digital Mundial on es pot accedir des d'aquest web

.

Aquest Àudio de l'Edu3.cat ens explica molt clarament aquesta nova proposta de la UNESCO, feu una ullada!


Edu3.cat

JAVIER MARISCAL

Observeu aquest vídeo, fa uns mesos vaig estar veient l'Exposició de Javier Mariscal a la Pedrera de Barcelona, l'artista que va crear el personatge Coby dels Jocs Olímpics de Barcelona de l'any '92. L'exposició...impressionant, molt interessant per treballar-ho a infantil i primària! A més, actualment, als cinemes hi ha una pel·lícula de Fernando Trueba en la que col·labora Javier Mariscal: "Chico y Rita", és molt interessant.

Us animo a veure aquest vídeo extret de l'Edu3.cat, us agradarà!

Edu3.cat