divendres, 27 de març del 2009

Recursos TIC a l'educació Infantil

Arrel del treball que estic realitzant a noves tecnologies, me'n he adonat que els jocs que s'utilitzen a l'aula tenen la intenció d'ensenyar un contingut específic o bé proporcionar al nen un espai de pràctica i exercitació d'un contingut après prèviament.
Per tant, com a mestres, quan volguem escollir un videojoc per posar en pràctica a l'aula, haurem de tenir en compte les diferents àrees d'aprenentatge que volem treballar, ja sigui el llenguatge, la creativitat, les matemàtiques, etc. A més a més d'un seguit de pautes i criters per escollir bons jocs d'ordinador.

Cercant informació per documentar-me sobre aquest treball he trobat una web de l'xtec molt interessant que divideix els jocs educatius en àrees de desenvolupament. En un futur, quan volguem i poguem exercir de mestres, recursos com aquests ens aniran molt bé!

Dolors

divendres, 20 de març del 2009

Utilització de la pissarra digital a una escola de Sant Vicenç dels Horts

Aquí deixo dos enllaços de dues experiències sobre la utilització de les noves tecnologies de l'educació infantil. En aquest cas es tracta de la utilització de la pissarra digital. Es tracta d'una nova proposta didàctica del CEIP Juncadella, de Sant Vicenç dels Horts;

El primer enllaç mostra un métode de lectura i escriptura constructivista, a partir de vivències personals: buscant l'ús funcional del llenguatge, provocan les reflexions col·lectives a partir d'aportacions personals i fomentant l'ús de la pissarra digital interactiva.

El segon enllaç ens mostra una altra proposta didàctica del mateix CEIP de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta de potenciar el treball col·lectiu amb la pissarra digital interactiva sobre una activitat concreta del portal de EDU 365, es tracta de l'oferta "M'endevines?".


Espero q us agradi!!ja que molts teniem dubtes de com s'utilitzaven aquest tipus de pantalles a les escoles.

dimarts, 17 de març del 2009

Article interessant!! LA VANGUARDIA: Les TIC


Adjunto un article publicat al suplement ES de La Vanguardia del passat dissabte sobre les noves tecnologies i les aplicacions a l'escola, crec que pot ser del vostre interès.

Dolors

dimarts, 10 de març del 2009

EL RACÓ DEL CLIC


Clic és un programa de lliure distribució que permet crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia. La web del "racó del Clic" pretén ser un espai de cooperació i solidaritat entre educadors i escoles mitjançant l'intercanvi dels materials produïts amb el programa.
Us deixo l'adreça, és molt interessant!!

dilluns, 2 de març del 2009

HIPERMÈDIA



Hipermèdia és la combinació de Multimèdia i Interactivitat; (enllaç, vídeo, imatge i text).

Exemple d'Interactivitat: Busques a Wikipèdia la paraula Multimèdia, copies l'enllaç i el trasllades al Blog; amb la paraula Multimèdia marcada creem l'enllaç amb l'icona de color verd.
Editar l'entrada (multimèdia) per obrir en finestra nova: Modifica l'Html: target="blank"
Vídeo: youtube, i copiar codi "Insertar" i introduir-lo en "Modifical'Html"; URL per a enllaç, no per a que es vegi el vídeo dins el blog.

Què es pot trobar en aquest Blog?

  • Exercicis de tipus pràctic realitzats a l'aula
  • Resums, comentaris o ampliació dels continguts del temari
  • Resenyes i comentaris sobre espais i recursos web
  • Presentació de notícies d'actualitat referides a les TIC
  • Reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge
  • Presentació i comentari de les millors entrades realitzades al propi bloc